Зв'яжіться з нами зараз
+380-96-5577535

Зміни у кримінальному законодавстві

Зміни у кримінальному законодавстві

Відбулись суттеві зміни у кримінальному законодавстві.

Змінився перелік обставин, що обтяжують вчинення злочину. Набули чинності зміни до статті 67 Кримінального кодексу України щодо обставин, які обтяжують покарання.

Зміни були внесені Законом № 2227-VIII “Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами”, за прийняттям якого ми спостерігали.

Перелік обставин, які які обтяжують покарання було доповнено новим пунктом 6-1: «вчинення злочину щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах».

Також були викладені у новій редакції пункт 3 вказаної статті: «вчинення злочину на ґрунті расової, національної, релігійної ворожнечі чи розбрату або на ґрунті статевої приналежності»,

та пункт 6 – «вчинення злочину щодо особи похилого віку, особи з інвалідністю або особи, яка перебуває в безпорадному стані, або особи, яка страждає на психічний розлад, зокрема на недоумство, має вади розумового розвитку, а також вчинення злочину щодо малолітньої дитини або у присутності дитини».

One Comment - Leave a Comment
  • Comments are closed.